Nasıl Çalışır?

BiKenar’da işler, tıkır tıkır işler!

 

  1. Sisteme kaydolan kullanıcılar ilk iş olarak BiKenar.net'te alacakları notları kendilerine bir şey olması halinde bırakabilecekleri Varis Adaylarının e-posta adreslerini sisteme girerler.

  2. BiKenar.net, e-posta adresleri sisteme girilmiş olan varis adaylarına kullanıcının not bırakma talebini içeren bir e-posta gönderir ve bu talebi onların onayına sunar.

  3. Varis adaylarından en az üç (3) kişinin not bırakma talebini onaylaması halinde kullanıcı artık BiKenar.net’te not tutmaya başlayabilir.
    Önemli: Kullanıcıların varis adaylarıyla BiKenar.net hakkında önceden görüşüp bilgi vermeleri onaylanma ihtimallerini arttırmaktadır.

  4. Kullanıcının not bırakma talebini kabul eden varislerin “BiKenar.net Varis Kullanıcı Sözleşmesi” kapsamında şu üç başlıkta işlem yapmaları gerekmektedir. 
    a) Varisi olunan kullanıcıya bir şey olması halinde (Vefat ya da kaybolma) sisteme girerek kayıp bildiriminde bulunmak ve bu yolla platformu uyarmak, 
    b) Varisi olunan kullanıcı hakkında bir başka varis tarafından oluşturulmuş bir kayıp bildirimi varsa platform tarafından kendisine gönderilen doğrulama e-posta'sına yanıt vermek (Kayıp bildirimini onaylamak veya reddetmek),  
    c) Varisi olunan kullanıcının vefat ettiğinin ya da kayıp olduğunun platform tarafından teyit edilmesi halinde kullanıcının tuttuğu notlara erişmek.

  5. Sisteme üyeliği gerçekleşen tüm kullanıcılar ilk olarak ücretsiz paketten faydalanmaya başlarlar. Bu yüzden de ücretsiz paketin limitleri kadar hareket alanına sahip olurlar. Paketlerin içeriklerini menüdeki Tarifeler sekmesine girerek inceleyebilir, arzu ederseniz paketinizi yükseltebilirsiniz.

  6. Sistem, bir kullanıcı hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunda bu bildirimin doğruluğunu önce ilgil kullanıcıya sorar. Kullanıcının bu bildirime 72 saat içinde yanıt vermesi gerekir. 72 saatlik süre zarfında yanıtlanmamış kayıp bildirimleri sistemde tanımlı olan diğer varislerin değerlendirmesine sunulur.
    Önemli: Kullanıcılar sisteme girişte kendilerine otomatik olarak tanılanmış olan 72 saatlik bu süreyi isterlerse profillerine girerek değiştirebilirler. 

  7. Bir kullanıcı hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunda varislerin %50’si bu kayıp bildiriminin doğruluğunu onaylarsa, o kullanıcının sistemde tuttuğu notlar (Bedeli ödenmek koşuluyla) varislerin erişimine açılır.

 


 

Daha detaylı bilgi için lütfen BiKenar.net/Kullanıcı_Sözleşmesi ve BiKenar.net/Varis_Kullanıcı_Sözleşmesi’ ni inceleyiniz..